Reisebrev: Future Cup 2024

Stabæks U14 deltok i årets Future Cup i Gøteborg. Med på laget var spillere fra Høvik, Jardar, Frisk Asker, Varpe og Ullern!

🖼️ Stabæks U14 på reisefot

Trener for U14, Joakim Nergård gir oss et innblikk i årets Future Cup, som ble spillt i Gøteborg i påsken:

Siste helgen i påskeferien deltok vi Future Cup U14 Flickor Elite. Vi var det eneste laget fra Norge som deltok i denne klassen. Vi reiste ned med en god blanding av spillere født 2010 og 2011 fra Stabæk og hospitanter fra klubber rundt i nærområdet. Vi møtte gode akademilag fra Danmark og Sverige der de mest kjente lagene vi møtte var Häcken og Brøndby. Kjente lag som IFK Gøteborg og HB Køge var også med i den andre gruppen.

Vår første kamp gruppespillet var mot Brøndby. Vi spilte en jevn kamp som dessverre ender med 3-2 tap. Vi kommer tidlig under 2-0 der vi ser at relasjonene ikke sitter helt både i det defensive og offensive som ikke er så rart da mange jentene ikke har spilt sammen før. Vi gjør en god jobb å kommer tilbake til 2-2 etter to scoringer, men vi må til slutt se oss slått da Brøndby presser oss dypt på egen banehalvdel og styrer det meste av spillet de siste syv minuttene. Med 3 minutter igjen får Brøndby den siste scoringen som avgjør kampen i deres favør.

Andre kamp møtte vi Lerkils IF fra Sverige hvor vi vinner 3-0. Vi styrer store deler av kampen og allerede etter 3 minutter sitter det første målet etter at en av hospitantene drar seg forbi to Lerkils spillere og setter ballen hardt ned i nærmeste hjørne fra 16 meter. Resten av kampen fortsetter vi å dominere med fint spill og mot slutten av kampen setter vi både 2- og 3-0 som blir sluttresultatet.

Tredje kamp møte vi B93 fra Danmark som virkelig ga oss en god referanse både teknisk og taktisk. Vi blir ofte spilt lavt i banen men håndterer det veldig god ved å hele veien justere presset og tette igjen de mest sentrale rommene på banen som gjør at B93 skaper lite på oss. Når B93 sto høyt ga det oss store rom å angripe i når vi vant ball som vi utnyttet godt. Første scoring kom etter 13 minutter når vi klarer å vinne ballen høyt i banen når B93 er i ubalanse. Uheldigvis slipper vi inn 2 mål mot slutten av første omgang og B93 vinner 2-1. Vi har også et frispark i tverliggeren halvveis inn i andre omgang og er farlige på et par kontringer men vi klarer ikke å sete ballen i mål når vi får muligheten.

Fjerde kamp møtte vi Jitex IF hvor vi tapte 3-1 de gikk også hele veien og vant turneringen. Dette er kampen hvor vi virkelig begynner å tørre å prøve å spille vårt eget spill som også resulterer i en veldig fin 1-3 scoring hvor vi har flere trekk i laget og spiller oss fint igjennom på siden før vi får lagt inn fra siden og scorer. Jitex er er godt lag og gir oss god motstand gjennom kampen så vi må si oss fornøyd med at vi klarer å henge med i store deler av kampen og skape noen sjanser.

Vår siste kamp møtte vi Häcken i plasseringskamp om 7 plass i turneringen. En kamp vi går opp i ledelsen etter allerede 4 minutter. Vi har mye fint spill gjennom hele kampen og tør å holde på ball i lengre sekvenser samtidig som vi er direkte mot Häckens mål når det åpner seg rom å angripe i. Vi spiller underholdene angrepsfotball mot Häcken og kunne scoret både 4-5 mål men vi klarer ikke å sette ballen i mål. Det gjør det litt spennende mot slutten da Häcken er farlig frempå et par ganger men det håndterer vi godt i en kamp vi bare slipper til et skudd mot eget mål gjennom hele kampen. God avslutning på turneringen med en seier og mye bra spill! Det som også er verdt å merke seg er at vi klarte å score mål på samtlige lag vi møtte under turneringen.

Vi takker Høvik, Jardar, Frisk Asker, Varpe og Ullern som lot oss låne spillere til Future Cup. Vi ser frem imot å delta på flere turneringer som dette. Neste cup for U14 er Dana Cup i sommer!

Redaksjonen setter stor pris på foreldre, venner og kjente som knipser og deler bilder med resten av oss - en stor takk! Et rikholdig album med mange involverte bak kamera i Sverige kom i retur - her er et utvalg fra turen: