Børsmesterskapet fortsetter

Tredje oppdatering fra Nadderud; hvem kjemper i toppen og hvem kjemper i bunnen? Alle svar og siste nytt fra det Blaa fort!

Annonse:

Utgangspunktet for Børsmesterskapet: Alle lag fikk i slutten av august 1.000.000 fiktive kroner å handle for. Det skal kjøpes fem ulike aksjer og alle disse på være notert på Euronext Oslo Børs. Lagene må investere i minst tre ulike sektorer.

Det var fullt hus og intens spenning i luften, da SpareBank1 Østlandet sist fredag trommet sammen folket til tredje oppdatering av Børsmesterskapet 2024.

Etter et lite foredrag om kunsten å sette sammen en portefølje, ble spenning utløst.

De som hadde gjort det svakest i sist periode var laget til Espen Lindmark, som består foruten Lindmark av Stian Sunde og Carl Vaage. De var svakest også i forrige periode og forklaringen er enkel – de har vært lojale mot investeringen sin i Seacrest Petrol Bermuda LTD. Oljeboring i Brasil var en dårlig idé i september og fortsatte å være det også i oktober. Aksjen var ned nesten 55% i måleperioden.

Foto: Kristian Bjerke 2024 ©

Nest dårligst var laget til Kasper Pedersen. I forrige periode var de blant vinnerne takket være en dristig investering i Atlantic Sapphire: Den investeringen ga det en topplass i september. Vi mener å huske at vi advarte mot at dette var en risikoaksje i forrige oppdatering, og vi fikk rett. Atlantic Sapphire var ned mer enn 82% på måleperioden.

Siste plass på jumbopallen gikk til laget til Brage Tobiassen. Brage & Co har også satset på Seacrest Petrol Bermuda LTD, og fikk svi for det.

Slik presenterer Seacrest Petrolium seg på hjemmesidene sine. Ser ikke akkurat high-tech ut i våre øyne, men hva vet vel vi om oljeboring i jungelen?
Slik presenterer Seacrest Petrolium seg på hjemmesidene sine. Ser ikke akkurat high-tech ut i våre øyne, men hva vet vel vi om oljeboring i jungelen?

På topp finner vi laget til Maren Hauge, som består av Maren Hauge, Ståle Haglo, Sivert Borgedal og Johannes Kvammen Kallevik. De har utvist usedvanlig teft og satte helt fra starten av 20% av pengene sine i Thor Medical. Thor Medical benytter det radioaktive grunnstoffet thorium til å utvikle sofistikert kreftmedisin. Aksjen fikk et solid løft etter en artikkel på nrk.no 13. oktober, som var malerisk positiv i omtalen av selskapet.

​ Foto: Kristian Bjerke 2024 ©

Dette hadde altså Maren og laget hennes forutsatt. Selve porteføljen til Maren er et skoleeksempel på smart vekting av risiko; - Litt laks, litt våpen, litt bank, litt kunstgjødsel og altså litt radioaktiv kreftmedisin. Dette kunne vi knapt gjort bedre selv. Vi stiller oss i køen av gratulanter.

 

På de neste plassene finner vi laget til Kristian Opseth og laget til Sondre Rossbach. Laget til Opseth har svingt seg opp ved hjelp en god investering i REC Silicon, mens Rossbach og laget hans har plukket lurt hele veien og fått fin fin avkastning i måleperioden på blant annet Kongsberg våpen, DNB, SATS, Storebrand og Norbit.

​ Foto: Kristian Bjerke 2024 ©
Prestasjoner både på bane og børs?

Vi noterer oss at laget til Jeppe Strømseng har karret seg helt opp til en fjerdeplass i sist periode. Det er godt noen i administrasjonen har nese for gode investeringer.  

Sammenlagt er det også Maren Hauges lag som troner på topp.

Moralen må være at skal du sysle med enkeltaksjer må du enten ha solid teft – som Maren Hauge. Eller veldig gode rådgivere – som Maren Hauge. Har du ikke det – spar i fond. Da slipper du å bruke tid på å lese børsmeldinger og studere fremdriften i oljeboringsprosjekter i Amazonas, eller fortreffeligheten ved bruk at radioaktive grunnstoff i kreftmedisin.

Maren Hauge traff godt også på banen. Her fra tiden i Vålerenga. Foto: Anders Grydeland
Maren Hauge traff godt også på banen. Her fra tiden i Vålerenga. Foto: Anders Grydeland
Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 22.10.2024
Skrevet av: Stabæk Fotball | Grafikk: Sparebank 1 Østlandet | Foto: Kristian Bjerke