Årets første tap: – Vi skuffer oss selv og supporterne våre i dag

Det gikk ikke vår vei i onsdagens bortekamp.

Annonse:

Hør hva Bob Bradley hadde å si etter kampen:

Slik stilte vi:

Asset 1 Asset 2
1
Rossbach


2
Pedersen
Substituted out 72'
4
Næss
11
Walstad
Substituted out 58'


19
Riise
14
Roberts
Substituted out 58'
6
Christensen
20
Andresen
Substituted out 45'

17
Olderheim

7
Eggen Vinge
Substituted out 58'
21
Spiten-Nysæter
Innbyttere
23
Ulla
29
Ekorness
Substituted in 58'
26
Nysveen
3
Øya
Substituted in 72'
10
Geelmuyden
Substituted in 58'
8
Hegardt
Substituted in 45'
28
Tobiassen
27
Wendt
Substituted in 58'
31
Ferrington
Innbyttere
  • 23
    Ulla
  • 29
    Ekorness
    Substituted in 58'
  • 26
    Nysveen
  • 3
    Øya
    Substituted in 72'
  • 10
    Geelmuyden
    Substituted in 58'
  • 8
    Hegardt
    Substituted in 45'
  • 28
    Tobiassen
  • 27
    Wendt
    Substituted in 58'
  • 31
    Ferrington

Se "Høydepunktene" fra kampen her:

Referat:

Vi rullet opp i regi av Vinge og Spiten etter knappe tre minutter. Og Rasmus Vinge fikk slått et godt innlegg som nesten kunne blitt selvmål da en Ranheim-spiller forsøkte å klarere med en heading. Den påfølgende corneren ebbet ut i ingenting.

Fra femmeter til Ranheim ble det fort veldig farlig mot vårt mål få minutter senere. Da vi stod høyt med laget gikk Ranheim for mellomrommet. Hou førte framover og spilte ut til vår venstreside hvor Mikael Johnsen var helt ledig, men heldigvis skjøt sistnevnte ballen godt over målet bak Rossbach.

Vi svarte raskt med en kontring, og fra venstresiden forsøkte Olderheim seg med en avslutning fra svært spiss vinkel, men rett i klypene til Simen Nilsen i Ranheim-målet.

Og enda farligere ble det i favør oss da Riise dro av en Ranheim-spiller og fikk seg innenfor 16-meteren til gjestene. Der slo han diagonalt ut til høyre til Vinge, og vår spurtmester fyrte av en kanon som Nilsen måtte klarere til corner.

Det var en begivenhetsrik start på denne kampen. Etter 17 minutter utnyttet Ranheim igjen mellomrommet vårt, som til slutt endte med et skudd innenfor vår 16-meter, men Riise klarte å blokkere skuddforsøket.

Vi skulle få et forsøk på frispark fra ca. 26 meter da Olderheim ble regelrett klippet ned av en Ranheim-spiller bakfra. Ganske utrolig at det ikke ble gult kort i den situasjonen der, men frispark ble det i det minste. Næss ladet skuddfoten, men denne gangen havnet ballen i klypene til Ranheim-målvakten da han forsøkte seg med et skudd som duppet over muren.

Like etter ble det igjen frispark i favør oss da Olderheim denne gangen ble holdt igjen. Da kom forsåvidt det gule kortet til Ranheim. Denne gangen var frisparket litt lengre unna mål. Fra vår høyreside ble ballen slått mot bakre stolpe fra Roberts, hvor Christensen headet ballen like til side for mål.

Straffe og Ranheim-ledelse

Og da vi bikket 26 minutter ga dommer straffespark til Ranheim da Andresen strakk ut benet for å vinne ballen i klyngespill innenfor vår 16-meter. Rossbach var bare centimetere fra å fange straffeskuddet til Hou, men det ble mål og vi hadde en jobb å gjøre med å snu dette.

Vi gav oss ikke. Stabæk kjørte en nydelig kontring som Spiten fikk æren av å avslutte. Han fikk fyrt av et skudd med vill skru fra venstresiden, men ballen gikk dessverre rett over tverrliggeren.

Ranheim skulle fortsette å skape sjanser mot oss, og fra utenfor 16-meteren skulle Hou fyre av igjen mot vårt mål, men Rossbach leverte en strålende redning og fikk slått til corner.

Frispark og nytt Ranheim-mål

I en periode med mye taklinger i alle kanter endte det med frispark til Ranheim på vår høyreside, ikke langt unna hjørnet av 16-meteren. Frisparket ble slått inn der Næss lå i bakken med en Ranheim-spiller, mens vertenes Erik Tønne stod ledig og fikk slått inn ballen i målet bak Rossbach.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til Ranheim.

Straffe og nytt mål til Ranheim

Vi åpnet med å få straffespark i mot etter knapt et minutt ut i andreomgangen. Dommer mente Roberts felte en Ranheim-spiller innenfor 16-meteren. Hou satte ballen i mål og vi lå bak med tre mål med under en omgang igjen å spille.

Vi forsøkte å presse på tidlig utligning, men det skapte også store rom bakover. Ranheim fikk satt en i stolpen mot oss etter 53 minutter, men det ble heldigvis ikke noe baklengsmål ut av det.

Bradley gjorde tre bytter etter 57 minutter. Og det skulle fort prege kampbildet. Hammy hadde en avslutning innenfor 16-meteren til vertene som ble blokkert til corner. Like etter var det avslutning fra Pedersen som også ble blokkert endte med til corner. Og minuttet senere spilte Hegardt en lur pasning til Spiten på venstresiden. Sistnevnte knallet til, men ballen føk over målet til Ranheim.

Hammy var svært nære et reduseringsmål for oss etter 75 minutter da han ble spilt fram i bakrommet til Ranheim, men i avslutningsøyeblikket klarte Ranheim-målvakt å forstyrre nok til at det endte med retur ut i feltet. Den ballen fanget Olderheim, men sistnevnte fikk ikke god nok dreis på skuddforsøket.

Kampen endte uten en Stabæk-scoring, og vi ble påført vårt første tap i årets sesong.

Annonse fra Obos-ligaen: