FØR KAMPEN: STABÆK-START

Alt du trenger å vite før Stabæk-Start lørdag 16.00.

Annonse:

Etter en sesong som så langt som setter berg- og dalbanene på Tusenfryd i et dårlig lys er det et Stabæk-lag som må ut å ta tre poeng.

Det samme bør også Start. Heltene fra sørlandet er også i poengnød. Det vil si heltene fra sørlandet og ganske mange andre steder enn sørlandet. En av dem faktisk fra selveste Lommedalen. Vår gode venn Nicolas Pignatel Jenssen og hans nye klubb ligger nest sist på tabellen etter 22 runder.

Piggy har også med seg en annen kjenning på bussen fra bibelbeltet. Azar Karadas er nok ikke kjent for et sindig sørlandsk lynne, men vi regner med at det ikke blir noen synder i teknisk sone lørdag, og at den energiske 43-åringen fra Nordfjordeid holder seg i tøylene. Azar leder laget fra trenerbenken etter at han forlot assistentrollen under Bob Bradley for ta over sjefsstolen på Sparebanken Sør Arena. Vi ønsker begge velkommen tilbake til Nadderud.

Og mens vi her har en velkjent amerikaner i trenerstolen, har Start siden sist latt amerikanere ta over hele sjappa der nede. Det går rykter om både pauseshow, pølsekanoner og nye t-skjorter med varierende mottakelse i sør, men her på Nadderud får vi fokusere på fotballen på lørdag.

Vi håper å se så mange blaa som mulig på stadion. Vi trenger dere i ryggen for å snu trenden.

Fem siste Stabæk-kamper:
Stabæk-Raufoss 1-2
Bryne-Stabæk 3-0
Stabæk-Åsane 1-1
Sandnes Ulf-Stabæk 1-3
Stabæk-Ranheim 3-0

Fem siste Start-kamper:
Start-Levanger 1-1
Ranheim-Start 2-3
Start-Raufoss 1-2
Lyn-Start 2-2
Egersund-Start 3-2

Innbyrdes oppgjør:
Ifølge Fotballforbundets statistikker har vi på de 20 møtene med Start vunnet 10 av dem. Vi har scoret 49 mål mot Starts 27. Vi har fått 26 gule kort mot Starts 33, mens ingen har blitt utvist.

Forrige møte fant sted på Sparebanken Sør Arena i juni, og det var Start som tok tre poeng med 4-3-seier på eget kunstgress. Nicolas Pignatel Jenssen vartet noe overraskende opp med en brassescoring for å strø salt i Stabæk-såret. Ja, du leste riktig, Nicolas Pignatel Jenssen vartet opp med en brassescoring.

De fem siste innbyrdes ser dermed slik ut:

Start 4-3 Stabæk 16.06.2024 - OBOS-ligaen
Stabæk 5-0 Start 21.08.2022 - OBOS-ligaen
Start 0-0 Stabæk 19.06.2022 - OBOS-ligaen
Stabæk 2-0 Start 27.09.2020 – Eliteserien
Start 0-0 Stabæk 26.07.2020 - Eliteserien

Dette skjer på kampdag:

14.00 OBOS Fanzone+ åpner med grilling, stands, quiz, konkurranser, DJ osv
14.00 Lindbak lanserer Stabæk-kaffen i Fanzone
14.00 Pubteltet åpner
15.00 Dørene til stadion åpner
15.00 Stabæk-butikken åpner
15.00 VIPen åpner
15.55 Innmarsj
16.00 Kampstart

Status på troppen: Skader/karantener

Vi har fire spillere med tre gule kort, som står i fare for karantene ved neste: Næss, Roberts, Walstad og Rossbach.

Vi har som kjent slitt med en del skader i år, og selv om det ser noe lysere ut nå er det fortsatt noen ute.

Kristian Fardal Opseth: Trener alternativt etter kneoperasjonen og er fortsatt et stykke unna å trene med ball. 

Fillip Riise: Fortsatt i opptrening etter kneoperasjon.

Frederik Ellegaard: Vært på feltet med fysioterapautene i denne uken, og responsen på treningen vil avgjøre når han er tilbake med resten av laget.

Andreas Hoven: Etter en ankel-operasjon for fire-fem uker siden er han også i opptrening. Var ute med ball så vidt denne uken og nærmer seg smått en retur.

Kai Kostadinov: Fikk en vridning i kneet i treningskampen mot Strømsgodset. På feltet i lett opptrening. Usikker returdato.

Kasper Pedersen: Venter på svar som vil avgjøre når han er tilbake på feltet.

Jørgen Skjelvik: Fikk en kjenning før Raufoss-kampen og manglet da. Trent alternativt på feltet mot slutten av uken. Usikker returdato.

Her er bortelagets spillertropp:

Keepere: 1 Jasper Torkildsen, 12 Herman Johnsen, 45 Jacob Pryts

Forsvar: 2 Fredrik Pålerud, 4 Sivert Sira Hansen, 5 Nicolas Pignatel Jenssen, 19 Deni Dashaev, 27 Ludvig Begby, 29 Wilhelm Vorsager

Midtbane: 6 Kaya Makosso, 7 SIgurd Grønli, 8 Mathias Grundetjern, 11 Eirik Schulze, 13 Sebastian Griesbeck, 16 Tom Strannegård, 21 Sander Sjøkvist, 22 Adrian Nilsen, 25 Herolind Shala, 44 Salim Nkubiri

Angrep: 9 Kristoffer Hoven, 15 Marius Nordal, 17 Sander Richardsen, 20 Håkon Lorentzen, 23 Mustapha Isah, 37 Eythor Bjørgolfsson

Annonse fra Obos-ligaen: