Godset snudde kampen i Drammen

Vi tok ledelsen mot Strømsgodset i første omgang, men drammenserne snudde kampen og tok alle poengene.

Se den umiddelbare reaksjonen til kaptein Simen Wangberg etter tapet i Drammen:

Slik var kampen:

Stabæk-supporterne vartet opp med hjemmebane-følelse fra start i oppgjøret borte mot Strømsgodset, og Stabæk åpnet i tillegg med tidlige dødballer. Første avslutning var det Wangberg som vartet opp med før tre minutter var spilt. Corneren ble slått mot nærmerste hjørne av fem-meteren, hvor Simen Wangberg avsluttet med en heading like over tverrliggeren.

Wangberg-mål

Og før kvarteret var spilt skulle Stabæk ta ledelsen, ved kaptein Simen Wangberg. På corner slo Næss en perfekt ball til Wangberg som løp inn mot nærmeste hjørne av fem-meteren, og denne gangen satt headingen i mål bak Godset-keeper Myhra.

Godset-straffe

Men rett fra avspark etter scoringen skulle vertene få straffe. Som siste spiller satte Wangberg ut foten innenfor 16-meteren på Ekeland, nok til at dagens kampdommer Medic dømte straffe til Strømsgodset. Herman Stengel satte ballen til venstre i mål – Pettersson var ikke langt unna fra å redde, men stillingen var likevel 1-1 etter 17 minutter av kampen.

Stabæk svarte tidlig med et skudd fra høyre side. Fra ca. 20 meter knallet Pachonik til med et hardt skudd, men dessverre rett i klypene til Myhra i Godset-målet. Etter 27 minutter fikk Bakenga også testet skuddfoten. Fra 16 meter fyrte han av et plassert skudd i retning nettaket, men Myhra fikk en finger på ballen slik at skuddet gikk via tverrligger og over kortlinjen.

50 minutter spilt og Bakenga fant Krogstad foran mål – sistnevnte fikk satt inn et skuddforsøk på direkten, men Godset-keeperen fikk slått ballen over mål. Vertene svarte med et godt skudd etter 54 minutter fra hjørnet av 16-meteren, men vår svenske superkeeper hadde ingen problemer å fange skuddforsøket fra Ulland Andersen.

Valsvik satte Stabæk-forsvaret på prøve da han fikk avsluttet med en heading i duell med Walstad etter et innlegg fra Godsets høyreside, men heldigvis presset Nikolas ham nok til at ballen ikke fikk retning mot mål.

Valsvik-mål

Og da alle øynet håp om et godt resultat for Stabæk, skulle Gustav Valsvik gi oss en vanskelig oppgave de siste 10 minuttene. På corner vant Valsvik hodeduellen i feltet, og satte inn ballen bak Pettersson og Godset hadde tatt ledelsen. Til tross for en meget god periode av Stabæk så skulle vi likevel ligge under på tampen av kampen.

Edwards forsøkte seg med skudd fra utenfor 16-meteren, men dessverre skrudde ballen til side for stolpen til Strømsgodset. Også nyervervelsen Kjerrumgaard var nære på med en heading innenfor 16-meteren til vertene, men headingen strøk feil side av stolpen. Godset svarte direkte da Mehnert ble spilt fram i bakrom, men heroisk innsats av Næss og Pettersson hindret Strømsgodset fra å øke ledelsen.

Det ble ingen utligning for Stabæk og kampen endte med et ettmålstap.