Holdt ikke til poeng i Egersund

Det ble ikke seier i bortekampen mot Egersund. Vi hadde flere muligheter til å score, men det ble bare med det ene målet til Wendt i andreomgangen.

Annonse:

– Det er surt. Vi gjør mye bra i dag, og jeg sa til gutta at de hadde fortjent mer. Vi skaper nok til å få med oss noe her, og det er mye å bygge videre på. Men det er surt å dra hjem uten poeng, sier Bjørn Helge Riise etter kampen.

Slik var matchen:

Vi skapte mye foran mål tidlig ut i kampen. Først Matic med et skudd fra 18 meter som Egersund-målvakt Lønning plukket. Så ropte spillerne på straffe da Diabaté fikk en dytt i skuddøyeblikket innenfor 16-meteren, uten gehør fra hoveddommer. Og vi viste effektiv angrepsfotball da Vinge elegant dempet en langpasning som satte Egersund-stopperen ut av spill. Lynvingen spilte fram til Diabaté som skjøt på førstetouch, men Lønning i vertenes mål klarerte til corner. Og rett før 10 minutter spilt hadde Dahlby et skudd fra 16-meteren som Lønning også måtte klarere til corner.

Egersund hadde også en situasjon hvor de ropte på straffespark, uten at det ble noe ut av det heller. Hjemmelaget hadde en kontring etter 13 minutter, men Øya og Næss ryddet opp effektivt.

De hadde enda en kontring etter 16 minutter. Stålesen kom ned vår venstreside og slo et innlegg, men Næss var på rett sted til å klarere innlegget til corner. Der var Holtan helt ledig på motsatt stolpe om ikke Næss hadde nådd fram.

Egersund-ledelse

I det 20. minutt skulle vertene ta ledelsen. Lahne la inn fra vår venstreside. Der inne kom Holtan i full fart, tett fulgt av Walstad, men vertenes spiss vant duellen og stanget inn ledelsen til Egersund.

Vi hadde en ny, effektiv kontring. Lang ball fra Næss fra nesten egen fem-meter nådde Diabaté langt inne hos vertens banehalvdel. Han slo ut til Vinge, og sistnevnte fyrte av et skudd som Lønning måtte styre til corner.

Og det var ikke langt unna et Stabæk-mål da ballen ble spilt inn til Olderheim på 16-meterstreken. Han fyrte av, men skuddet gikk på utsiden av nærmeste stolpe etter 34 minutter.

Det var helt klart at målet hadde stor betydning for gjestene. Det skulle ta lang tid i all igangsetting av spillet fra vertene, og skulle holde på ballen ved hjørneflagget allerede da klokken viste 43 minutter.

Vi gikk til pause på stillingen 0-1, men vi hadde fortjent minst et mål i løpet av de første 45 minuttene.

Det var noe uforløst i kampbildet de første ti minuttene av andreomgangen, men så smalt det i stolpen fra de blaa. Magnus Dahlby hadde en frekk touch som sendte en Egersund-spiller trill rundt godt inne på vår banehalvdel, før han slo en crosser opp til Vinge ute på venstre. Sistnevnte spilte til Olderheim som forserte inn mot 16, og slo til Diabaté på første stolpe. Spissen prøvde en frekk flikk som fintet ut målvakten, men ballen gikk i stedet i stolpen.

Da kampuret bikket 60 minutter la Vinge et nydelig innlegg fra venstre, og på bakre ventet Diabaté, men headingen gikk en halvmeter på feil side av stolpen bak Lønning i Egersund-målet.

Og vi rullet opp med nydelig spill. Fikk tredd oss gjennom midten til Egersund, hvor ballen så ble sendt ut til høyre til Dahlby som la inn til Matic som hadde full fart mot bakre stolpe. Han kom fri og fikk headet ballen, men den strøk utsiden av lengste stolpe. Helt utrolig at vi ikke stod med en eneste scoring så langt i kampen etter 65 minutter.

Egersund-dobbel

Egersund var effektive foran mål. Og skulle også doble ledelsen mot oss. Williams la inn fra spiss vinkel, fra vår høyreside, et innlegg mot bakre stolpe. Der kom Lahne i stor fart og gjorde det vi ennå ikke hadde klart, å sette ballen i mål. Scoringen kom etter 68 minutter.

Reduseringsmål

Vi svarte raskt, knapt to minutter etter scoringen, med innbytter Wendt! Dahlby spilte trill rundt med Egersund-forsvaret, før han sendte en stikker inn i 16-meteren der Wendt kom i full fart. Sistnevnte vendte opp på høyresiden av målet, og tredde ballen i nettet bak Lønning til stor jubel fra de fremmøtte supporterne våres. Endelig satt ballen i mål for de blaa!

De blaa fulgte opp med et frispark fra god posisjon. Fra ca. 22 meter la Dahlby ballen til rette for et innoverskrudd frispark med venstrefoten, og innlegget var godt, men hele tre(!) spillere bommet på ballen da vi bare trengte å prikke inn ballen i målet.

Kampbildet på dette tidspunktet var preget av stopp i spillet. Det var ganske ofte vertenes spillere lå på ryggen og måtte tøye ut kramper eller lignende.

Walstad forsøkte seg på et skudd da uret bikket 85 minutter. Fra ca. 16 meter skjøt han et par meter til feil side for nærmeste stolpe.

Og på et innlegg etter 87 minutter havnet ballen til slutt hos Spiten på høyresiden. Han fyrte av på direkten, men en stopper var tett oppi og blokkerte skuddet.

Matic fikk ballen servert fra en Egersund-forsvarer på 16-meteren da uret bikket 90 minutter. Og han fyrte av på første mulighet, men skuddet gikk til venstre for nærmeste stolpe.

I siste tilleggsminuttet kom Wendt på stormløp og tredde ut til venstre til Diabaté. Fra spiss vinkel forsøkte han å sette skuddet, men Lønning var på ballen og ga en retur som vi ikke klarte å vinne.

Det ble ikke noen flere mål i kampen. Vi hadde mulighetene, men klarte ikke utnytte dem like effektivt som vertene, og gikk dermed på et 1-2-tap.