Knepen Tromsø-seier på Nadderud

Vi var i store perioder det førende laget mot Tromsø, men nordlendingene trakk det lengste strået i lørdagens kamp.

– Igjen føler jeg vi gjør det bra i banespillet, men det er i de berømte banespillet det gjelder. Jeg føler vi har nok sjanser til å ta det i dag. Men det er typisk at vi kommer ut etter pause og kjører på, så får vi en i mot etter å ha hatt en gigasjanse, sier Nicolai Næss etter kampen.

Hør intervjuet med Næss her:

Se høydepunkter fra kampen her:

Videoen er ikke tilgjengelig.

Slik var kampen

Vi levde farlig før ett minutt var spilt av kampen da Tromsø fikk slått i bakrom fra avspark. Erlien slo en hard pasning langs bakken inn foran mål, men heroisk innsats fra Ottesen hindret Traore fra å score. Ballen havnet hos Jenssen ved nærmeste stolpe, og sistnevnte klarte heldigvis ikke å tuppe inn ballen – der hadde vi en stor dose flaks at Tromsø kom målløs ut av angrepet.

Til tross for at Tromsø var nærmest fra start, var det Stabæk som dikterte det meste av banespillet i resten av omgangen. Stabæk fikk en god mulighet da Kabran vant ballen inne på fem-meteren til Tromsø. Han slo ballen ut til Edwards på 18 meter, men avslutningen gikk dessverre himmelhøyt over Tromsø-målet.

Største muligheten for Stabæk fra start kom etter 37 minutter da laget viste strålende samhandling på små flater godt inne hos Tromsøs banehalvdel. Kabran flikket til Edwards innenfor 16-meteren, og Edwards spilte igjennom Krogstad som kom alene med keeper, men skuddet hadde en skru som gikk feil vei og strøk yttersiden av motsatt stolpe – i stedet for innsiden. Der var Krogstad centimetere fra å gi Stabæk ledelsen.

Kabran, Vinge og Krogstad var involvert i ny stor sjanse til Stabæk etter 43 minutter da Næss satte igang en kontring til Krogstad. Sistnevnte førte ballen flere meter inn på Tromsøs banehalvdel og slo fram til Vinge innenfor 16-meteren. Nyervervelsen brukte to touch til å slå ut til en helt ledig Kabran, men assistentdommeren med flagget mente sistnevnte var i offside. På reprisen var det ikke en soleklar offside, men Kabran selv protesterte ikke på avgjørelsen.

Stabæk viste gjennom førsteomgangen at de visste hvordan de skulle bryte ned Tromsø-spillet, med unntak av den store sjansen til gjestene helt i starten av omgangen. Sjansene var det derimot ikke flertall av, men mye positive overganger som manglet den perfekte sistepasningen/avslutningen. Likevel stod det 0-0 til pause.

Vinge fikk vist fram farten da Stabæk fikk en alle tiders mulighet etter 49 minutter. Vinge stormet ned venstresiden, og fikk slått inn til Kabran foran mål. Sistnevnte fikk ikke full kontroll og ballen havnet til slutt hos en helt ledig Ottesen på bakre stolpe som ikke klarte å få presset skuddet under tverrliggeren. Helt utrolig at Stabæk ikke hadde tatt ledelsen i kampen ennå, men mål er det som vinner kamper. Og der vi manglet uttelling, skulle Tromsø putte på sin andre mulighet i kampen:

0-1

Tromsø slo en stikker mellom Veum og Næss, og i bakrom fikk Traore avslutte på åpent mål. Med det hadde gjestene tatt ledelsen "ut av det blå" på en kontring etter 50 minutter. Brutalt slag etter en ellers veldig god kamp av de blaa fram til scoringen.

Det ble en periode på 10 minutter med rotete spill fra begge lag, men det åpnet seg også i begge ender. Edwards fikk fanget en feilpasning og prøvde å score fra 35 meter da Tromsø-keeperen var langt ute. Tromsø svarte med to store sjanser, først fikk Pettersson klarert, før hele forsvaret klarerte neste skudd på returen. Pettersson leverte også strålende jobb alene med Tromsø-angriper da han fikk fanget ballen på en ny, stor sjanse til Tromsø.Stabæk svarte med kontring ned høyresiden av Ottesen. Sistnevnte slo 45-graderspasning ut til Vetti, men ballen hadde en lei sprett og Gaute fikk ikke presset skuddet under tverrliggeren.

Veum vartet opp med feberredning da det ble slått en pasning hardt ned foran Pettersson. Veum fikk akkurat klarert, men levde farlig da Erlien nådde klareringen. Skuddet gikk heldigvis til side for mål.

Ottesen fikk igjen slått inn foran mål til en helt ledig Bakenga, men han bommet helt på skuddet. Vinge fanget opp den løse ballen på motsatt side, forserte innover og avsluttet etter høylytte rop fra publikum om å skyte. Skuddet ble klarert til corner.

Kabran stormet ned venstresiden, og fra død vinkel slo han ut til Bakenga på 11-meteren, men pasningen traff Mushaga på låret og fikk ikke noen god kontroll på avslutningen. Like etter ropte Stabæk på straffe!

Kent-Are Anonsen rev med seg Bakenga da sistnevnte søkte etter innlegget fra Andresen. VAR ga ingen fordel for Stabæk i situasjonen, til svært store protester fra samtlige med hjerte i klubben. Like etterpå var det ny omdiskutert situasjon da Bakenga gikk for heading utenfor 16-meteren i duell med Tromsø-keeper Haugaard. Sistnevnte vant hodeduellen, men tok også med seg spissen vår som endte med at Bakenga ble liggende i smerter. Stabæk fikk ikke noe gehør fra dommerteamet.

Kabran slo inn foran mål hvor Tromsø klarerte ut til 16-meteren med en takling. Ballen havnet hos Jelacic som fyrte av langs bakken, men igjen fikk Tromsø-forsvaret klarert med benparade foran mål. Og like etter slo Ottesen inn til Haugen som fra ca. 25 meter lempet ballen inn mot mål. En tilsynelatende enkel ball, men Tromsø-keeper glapp ballen. Dessverre var det ingen blaa tett nok til å fange den løse ballen.

Ballen ville ikke i nettet for oss i dag, og dermed ble det ingen poengfangst på Nadderud for de blaa.