Knepent tap for andrelaget borte mot RBK 2

Vi dominerte store deler av oppgjøret i Trondheim, men vi manglet det viktigste: scoring. Det klarte derimot trønderne på en corner. Dermed ble det et knepent tap for vårt andrelag.

• 19

Andrelaget vårt stilte uten blant annet Oskar Dæhli Oppedal, Richard Ferrington og Abel Cedergren siden de spilte for vårt G16-lag i semifinalen mot Aalesund dagen før. En kamp laget vant 4-1.

Det var ikke en sjanserik kamp fra start borte i Trondheim, men vertene havnet tidlig i kortboken til hoveddommeren i oppgjøret. Og RBK-spiller Magnus Moen så det røde bli trukket opp fra baklommen til Ruben Støfringshaug etter 25 minutter da han fikk sitt andre gule kort i kampen etter å ha kommet for sent inn i en takling.

Vi takket for rommet vi fikk etter utvisningen, og kom til en god sjanse da vi spilte oppover på vår høyreside etter 27 minutter. Ballen ble til slutt løftet inn mot femmeter av Nysveen, der ventet Edgar Arvid Opsahl som fikk styrt innlegget mot RBK-målet, men Henrik Jamne i vertenes mål fikk til slutt kontroll på avslutningsforsøket.

Før det røde kortet var det et jevnspilt oppgjør, hvor begge lag hadde sine perioder hvor de styrte spillet. Etter utvisningen var det vi som fikk mest kontroll på oppgjøret i Trondheim, men vi hadde ennå litt å gå på i presisjonen på siste tredjedel.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Vi åpnet med to store muligheter på kort tid. Da vi var i det 52. kampminutt hadde vertene en redning på egen strek, og like etter hadde vi et skudd som strøk oversiden av tverrliggeren til RBK 2.

Markus Wangberg var centimetere unna å score et vanvittig mål etter 57 minutter. Fra 35 meter løftet han ballen høyt retning RBK-målet. Og der det virket som at sisteskansen til trønderne hadde kontroll, var det likevel stolpen som skulle redde ham fra noe som kunne blitt en utrolig scoring til Wangberg.

Andreas Vik-Simonsen fikk sin debut for vårt andrelaget da han kom innpå etter 59 minutter for Wangberg. Han tok posisjonen ute på høyreside på midtbanetreeren. Vik-Simonsen kom til oss i 2021 etter å ha spilt for Lyn. Han har spilt flere kamper for vårt G15, G16 og G19-lag siden overgangen fra Lyn.

Nysveen fikk spilt fram Tobiassen etter 67 minutter på høyresiden i bakrommet. Sistnevnte forsøkte seg på et skudd fra litt spiss vinkel, men Henrik Jamne fikk klarert skuddforsøket.

RBK-ledelse

På trøndernes første sjanse i andreomgangen skulle det bli ledelse til vertene. En corner ble løftet inn mot bakre stolpe, på linje med fem-meter. Gunnerød kom ut, men fikk ikke en hånd på ballen. Jørgen Sønstebø headet dermed inn det som skulle bli trøndersk ledelse i oppgjøret etter 72 minutter.

Etter en Stabæk-corner havnet ballen hos Vik-Simonsen på ca. 20 meter fire minutter etter scoringen. Sistnevnte fyrte av et hardt skudd, men dessverre gikk ballen til side for mål.

Jacob Iversen debuterte for andrelaget da han kom innpå for Edgar Arvid Opsahl etter 79 minutter. Han har gått gradene i vårt Stabæk-akademi med 84 kamper for alt fra G13 til nå andrelaget vårt.

Vi mistet ballen i farlig posisjon da vi hadde kjørt opp hele laget etter 82 minutter. RBK utnyttet det til å sette i gang en kontring, men alene med Gunnerød var det vår sisteskanse som kom best ut av det da han fikk fanget ballen med foten og klarert.

Det endte likevel med et 0-1-tap mot Rosenborg 2. Til tross for stor Stabæk-dominans ble det et litt bittert tap mot trønderne. Vi manglet det viktigste, og det var å score mål.