Knepent Stabæk 2-tap: – Mye positivt

Etter en god poengfangst over de siste fire kampene ble det i stedet et knepent tap mot tabellnabo Skjetten mandag kveld.

Stabæk 2 hadde bortekamp mot tabellnabo Skjetten mandag kveld. Begge lå med lik poengsum, kun seks mål skilte lagene på tabellen.

Det var vertene som skulle åpne målkontoen. Skjettens Deni Magomadov avanserte ned Stabæks høyreside, og til slutt var han alene med vår keeper Gunnerød. Skjetten-spilleren klarte å pirke inn ballen bak Leander og vertene tok dermed en tidlig ledelse etter syv minutter av kampen.

23 minutter ut i kampen skulle vi få en utligning. Stabæk 2 kom på angrep ned høyresiden. Sebastian slo en hard pasning langs bakken inn foran mål, og der ventet Andreas Victorio som på en-touch fra hjørnet av femmeteren slo ballen opp i høyre kryss. Flott angrep og nydelig scoring!

Stabæk skulle også snu kampen tidlig i andreomgangen. Kaptein Amin Hammic fyrte av fra ca. 22 meter med et skudd som spratt i bakken foran keeper, nok til å få lurt ballen i mål bak Michael Lie. Og med det hadde Stabæk snudd resultatet i kampen fra 0-1 til 2-1.

Etter 58 minutter skulle Skjetten få straffespark. Stabæk-spillerne forstod lite av avgjørelsen, men straffe ble det. Tony Vo tok straffesparket, et hardt skudd ned i venstre hjørne, men dommeren annulerte scoringen og dømte nytt straffespark, visstnok på grunn av at Skjetten-spillerne var innenfor 16-meteren da Vo fyrte av. Straffe nummer to satte han også i mål, denne gangen satt han ballen høyt til høyre i mål. Dermed var begge lag like langt med 2-2, med en halvtime igjen å spille.

Skjetten fikk en annulert scoring for offside, på utspill fra mål falt Fillip Riise da han skulle slå pasningen og ballen havnet hos målscorer Magomadov. Sistnevne fintet av Stabæk-forsvaret og satte inn 2-3-målet for vertene.

Stabæk svarte momentant med stor sjanse. På overgang havnet ballen til slutt hos Spiten-Nysæter som fyrte av fra utenfor 16-meteren. Skjetten-keeperen rakk akkurat å slenge seg etter ballen og klarerte til corner. Olderheim var farlig frampå med to minutter igjen av ordinær spilletid da han ble spilt fram av Spiten-Nysæter. Avslutningen gikk dessverre i stolpen og ut.

Flere mål ble det ikke og Skjetten stakk av med poengene i kveldens oppgjøre. Stabæk 2 beholder 8. plassen til tross for tapet, med åtte poengs ledelse til Gneist som ligger på direkte nedrykk.

– Mange gode momenter

– Vi har egentlig mange gode momenter, men vi har noen juniorfeil som gjør at vi taper kampen. To brudd som fører til én mot én som leder til scoring, pluss en unødvendig straffe i mot. Vi spiller likevel en utviklende type fotball hvor vi prøver å skape framover på banen, og har veldig mye initiativ. Det vi manglet i dag var seieren, men vi tar med oss mye positivt fra kampen, fortalte Thor Lange etter matchen.