Målkalas i sesongens siste kamp for Stabæk 2

Andrelaget dominerte i den siste seriekampen for sesongen mot Ullern 2, og nettet hele fem ganger på Nadderud på søndag.

Annonse:

Tidlig ledelse

Etter mindre enn tre minutter fra kampstart tok et veldig ungt Stabæk 2 ledelsen på Nadderud. Sebastian Olderheim leverte et løp inn mot 16-meteren til Ullern og spilte ballen ut til høyre. Joachim Nysveen førte ballen innover og fant Olderheim ved 11-meteren. Sistnevnte fintet ut Ullern-målvakt Skretting og plasserte ballen høyt i mål.

Ullern slet veldig med å henge med på alle bevegelsene til Stabæk, og Nysveen hadde to gode muligheter til å score både før og etter målet til Olderheim. Først fikk han fintet seg inn til 5-meteren, men avslutningen satt ikke, og minuttet etter målet skrudde han et skudd like over motsatt hjørne av Ullern-målet.

Olderheim sendte av gårde en suser av et skudd fra rundt 18 meter, et skudd Skretting i Ullern-målet måtte slippe til corner. Og etter 13 minutter forsøkte Nysveen seg fra høyresiden igjen, i skrå vinkel prøvde han å finte ut keeper med et hardt skudd langs bakken, men i klypene til Skretting. Mathisen også var med på leken, og fyrte av fra halvbuen utenfor 16-meteren, et skudd som smalt i stolpen til Ullern.

Lange-scoring

Så var det tid for Thor Lange-scoring! Han leverte et nydelig frisparkmål fra 27 meter. Evigunge norsk-dansken fyrte av et skudd som skrudde rundt muren og gikk rett på innsiden av nærmeste stolpe.

Aller første tegn på en mulighet for gjestene kom først etter 33 minutter. Da kom en Ullern-spiller fri på vår venstreside, og fikk tredd en ball inn foran mål, men heldigvis var Brendsrud-Andersen på rett sted til rett tid og fikk klarert til corner.

Debutantmål

Debutant Bjørkavåg besvarte Ullerns forsøk med å sette inn vårt tredje mål i kampen. Ekorness lempet inn til Lange på høyresiden, og backen headet ballen videre til Nysveen. Sistnevnte fikk lempet ballen til Bjørkavåg som bredsidet ballen i mål under Skretting i mål. Julian Grøvlen Bjørkavåg debuterte for Stabæk 2 fra start i dagens kamp. Stopperen har en fortid fra Aalesund og Rollon.

Wendt fulgte opp med to avslutninger etter scoringen, men begge gikk dessverre på utsiden av Ullern-målet. Stabæk dominerte oppgjøret i førsteomgangen og ledet fullt fortjent 3-0 til pause.

G15-spissen Richard Ferrington debuterte for Stabæk 2 da han kom innpå etter pausen mot Ullern. Les mer om spilleren her: Richard (15) signerte proffkontrakt

4-0 servert av debutant

Vi fortsatte å dominere oppgjøret på Nadderud, og etter 60 minutter skulle en ny debutant bidra inn mot målprotokollen. Ekorness fyrte av fra høyresiden, like utenfor 16-meteren. Ullern-målvakten måtte gi retur, og fra dødlinjen fanget debutant Ferrington ballen, og fikk slått 45-graderspasning til Andreas Victorio. Målgarantisten satte ballen kontant i mål.

Etter 64 minutter hadde Ullern en avslutning til side for Stabæk-målet. Oliver Peter Fitzgerald fikk tid og rom til å sette inn en heading på et innlegg, men styrte ballen utenfor mål.

5-0

Laget fortsatte å produsere sjanser, og det bidro til å øke ledelsen ytterligere. Nysveen slo en pasning tvers over til Victorio på venstresiden, og sistnevnte dro av både forsvarsspiller og keeper og tredde ballen i mål. Hans niende scoring for Stabæk 2 denne sesongen!

Ullern 2 forsøkte seg med et nytt skuddforsøk etter 79 minutter som Gunnerød fanget i klypene. De få gangene gjestene klarte å komme til målsjanser så var Leander Gunnerød i Stabæk-målet svært solid og holdt buret rent.

Dommeren la ikke til et eneste sekund, og kampen endte med en solid 5-0-seier.

– Gleder et Stabæk-hjerte

Evigunge Thor Lange smilte stolt over at frisparkmålet satt innenfor stolpene i denne kampen.

– Nå har jeg hatt to i tverra tidligere! Endelig gikk ballen innenfor rammen, fortalte Lange etter kampslutt. Han var fornøyd, men forslått etter kamsplutt – etter litt juling i kampen.

Lange var den eneste over junioralder i dagens kamptropp, men det hindrer ham ikke fra å rose de unge talentene opp i skyene. Han er svært positiv til det som gror av talenter i Stabæk-systemet.

– Det er gøy å se hvilke steg de yngre tar fra kamp til kamp på andrelaget. Sixten i dag er noe av det beste jeg har sett av ham! Det gror godt – noe som gleder et Stabæk-hjerte, konstaterer Lange.