Foran et fullsatt bortefelt med Stabæk-supportere ble det poengdeling mot Vålerenga.

Hør fra Nicolai Næss etter kampen:

Hør fra Rasmus Eggen Vinge her:

Det var et voldsomt trøkk fra våre tilreisende supportere på bortekampen mot Vålerenga. Over 1600 hadde tatt turen og bidro med strålende stemning fra start.

Kampen derimot begynte med at Vetti måtte av etter bare få minutter etter takling fra Oldrup Jensen. Vetti var endelig tilbake fra skade, men etter 6 minutter måtte Krogstad ta over oppgaven sentralt. Og det var Vålerenga som først kom til en avslutning Ilic fyrte av fra hjørnet av 16-meteren, en ball Pettersson uproblematisk kunne plukke opp.

Vålerenga var enda nærmere da Riisnæs fikk en ball bak Pedersen på et innlegg, men heldigvis sendte han ballen til høyre for lengste stolpe. Nærmest var Vålerenga da de skjøt i nettveggen på målet vårt helt på tampen av førsteomgangen.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Det var Vålerenga som hadde avslutninger i førsteomgangen, men de fleste gikk langt vekk fra mål. Stabæk hadde cornerstatistikken med to mot ingen, og var best på å ha et etablert spill godt inne hos motstanderen i perioder.

I andreomgang åpnet vi med en megasjanse som endte i tverrliggeren, riktignok ble den vinket for offside etter angrepet, men der viste vi meget gode takter foran målet til Vålerenga. Ottesen slo opp til Vinge på løp i bakrom, og sistnevnte la inn til Kabran som headet ballen i tverrliggeren. Vi vant baller godt inne hos Vålerenga, og fikk satt opp flere gode muligheter, selv om det kun var den ene i tverrliggeren i løpet av de første seks minuttene. Vålerenga svarte med et skudd rett i klypene til Pettersson etter 56 minutter.

Litt over 67 minutter inn i kampen og Rasmus Vinge showet da han spilte Vålerengas ving helt ut av posisjon og fikk slått inn foran mål hvor Kasper Pedersen(!) traff ballen med hodet, men retningen på headingen sendte ballen på feil side av stolpene.

Kjerrumgaard viste seg fram da han fra veldig spiss vinkel skrudde ballen inn mot nærmeste stolpe. Vålerenga-keeperen var nødt til å gi retur, men dessverre var det ingen hvitkledde som nådde fram på returen.

Vålerenga var svært nære da de fikk en gigamulighet to minutter på overtid fra vår høyre side rett ved mål, men heldigvis gikk skuddet himmelhøyt over målet vårt.

Mål ble det ikke, men vi tar et viktig poeng som holder Vålerenga bak oss. En stor takk til alle tilreisende Stabæk-supporterne som leverte 100 % fra start til slutt!