Slik var kampen:

Før oppgjøret kom i gang ble vår kaptein Næss hedret for 200 kamper i Stabæk-trøyen, til fortjent hyllest fra Nadderud-publikummet.

Troppen derimot manglet Skjelvik og Nysveen fra sist. Dermed var det duket for en endret bakre firer i kveldens oppgjør. Øya tok stopperplassen sammen med Næss, mens Walstad gikk inn på høyre backplass. Andresen på motsatt back.

Magnus Lankhof Dahlby debuterte fra start for de blaa, i treeren bak Diabaté.

Det var også spissen vår som testet skuddfoten først i kveldens oppgjør. Fra ca. 17 meter gikk skuddet fra Diabaté et stykke over målet til Raufoss. Da fem minutter var spilt la Roberts inn en crosser ut til Andresen på venstresiden. Sistnevnte la inn ballen mot bakre stolpe. Der ventet Dahlby som satte ballen i mål, men dessverre ble det annulert for offside på Andresen på pasningen fra Roberts.

Raufoss satte oss på prøve da de kontret raskt gjennom midten og ut på kant, men Øya fikk satt inn en perfekt timet takling innenfor 16-meteren og angrepet endte med corner til gjestene.

Det var også Raufoss som beste målsjansen fra start. Da kvarteret var spilt fikk en av gjestenes spillere satt inn et hardt langskudd fra 26 meter. Ballen fikk en lei stuss på vei mot Rossbach, men sistnevnte viste akrobatiske evner da han fikk klarert ballen.

Magnus Dahlby fikk vist fram farten sin da vi nærmet oss 20 minutter. Han fikk en ball i bakrom på høyresiden, og slo inn foran mål mot Diabaté, men kun centimetere manglet da spissen prøvde å å nå pasningen fra nyervervelsen.

0-1

Vi skulle dessverre servere en gavepakke i en situasjon vi egentlig har kontroll på egen banehalvdelen. Roberts mistet ballen da han skulle gjøre en vending, og Raufoss svarte med å sette ballen klink opp i venstre kryss. Utagbart for Rossbach.

Vi svarte raskt, og samtlige Stabæk-supportere ropte på straffe da Dahlby kom alene bak Raufoss-forsvaret. Han ble holdt innenfor 16-meteren og rakk dermed ikke fram til ballen, men dommerteamet var ikke enig med publikum og vinket spillet videre.

Etter 38 minutter ordnet Olderheim frispark til oss i god posisjon. Fra ca 20 meter, på høyre side, slo Dahlby ballen i retning motsatt stolpe. Der ventet Diabaté og headet ballen, men dessverre rett i klypene til Lauvli i Raufoss-målet.

Det var frispark som også skulle skape vår andre sjanse i kampen. Igjen var det Dahlby som slo inn fra høyre. Christensen fikk satt inn en heading på innlegget, og Lauvli måtte slå ballen over egen tverrligger.

Det ble ikke flere scoringer i førsteomgangen. Vi åpnet bra de første 10-15 minuttene, men så kom Raufoss mer inn i kampen. Dahlby var et friskt pust i denne førsteomgangen for oss.

Bradley gjorde en endring i pausen. Inn kom Matic for Christensen.

Vi hadde en veldig frisk start på andreomgangen. Diabaté hadde en i tverrliggeren (annulert for et eller annet), og hele Bekkestua ropte på straffe da spissen ble lagt i bakken like etterpå. Etter 51 minutter kom Vinge fri på venstresiden etter nydelig bakromsball fra Olderheim. Fra spiss vinkel forsøkte han å sette ballen i mål, men en Raufoss-spiller fikk klarert til corner.

Raufoss var svært nære etter 54 minutter. Skuddet fra 17 meter gikk i tverrliggeren – to ganger, men vi fikk klarert. Der var vi svært heldig at det ikke var to mål å ta igjen. Til tross for det fortsatte vi presset og det positive spillet i andreomgangen:

1-1

Roberts slo ut på høyresiden til Walstad i det 57. kampminutt. Sistnevnte førte innover, og curlet en ball inn foran mål. Der kom Diabaté i full fart og stanget inn utligningsmålet for de blaa. Helt fortjent etter åpningen av andreomgangen.

1-2

Etter 63 minutter skulle Raufoss sette inn mål som lyn fra klar himmel. En crosser ble slått fra vår venstreside, og på bakre stolpe stod Erlend Hustad og headet inn gjestenes andre mål. Stabæk og publikum ropte på offside, men flagget ble ikke reist og målet stod.

70 minutter hadde Matic en heading som gikk like til side for Raufoss sitt mål, etter et innlegg fra fra Vinge.

Gledelig gjensyn fikk vi like etter, da både Veum og Spiten ble byttet inn etter å ha slitt med skader.

Magnus Dahlby forsøkte seg på et langskudd etter 79 minutter. Fra rundt 25 meter fyrte han av med venstrefoten, men dessverre gikk ballen litt for langt over målet til Raufoss.

Vi hadde mye ball, men skapte ikke nok foran mål til å få en etterlengtet seier. Dermed endte det i et tap mot Raufoss på Nadderud mandag kveld.