Blytungt overtidstap: – Må bare stå sammen for å snu det

Mushaga Bakenga scoret to og vi jaktet vinnermålet, men fire minutter på overtid kom kalddusjen.

Hør fra en skuffet Mushaga Bakenga her:

Slik var kampen:

Vi trengte bare 2,5 minutt på å skape første, store sjanse i kampen. På corner fikk Bakenga satt inn en presis heading, men HamKam-keeper leverte enorm reaksjonsevne da han fikk slått vekk ballen.

HamKam-mål

HamKam kom på en sjelden visitt etter 32 minutter, og fra venstre slo Onsrud en tunnel på Edwards og slo til tidligere Stabæk-spiller Kirkevold foran mål som fikk pirket inn kampens første scoring. Vihadde frem til da dominert banespillet på Briskeby uten å få uttelling.

Stabæk svarte raskt og et innlegg nådde Bakenga på motsatt side foran mål, men sistnevnte ble lagt i bakken da forsøkte å heade ballen i mål, uten at VAR eller dommer så noe regelbrudd i situasjonen. HamKam satte inn en kontring like etterpå, men avslutningen gikk godt til side for Stabæks mål. Etter 38 minutter fikk Høgh en nydelig bakromspasning som gjorde at han kom en mot en med HamKam-keeper, men dansken snublet i dét han prøvde å få kontroll på ballen.

Like etterpå var det Ottesen som hadde en stor sjanse da han fyrte av fra 16 meter etter en 45-pasning, men skuddet ble klarert ut til corner. Stabæk protesterte over at ballen gikk via en HamKam-hånd, men uten å få gehør fra dommer- og VAR-teamet. Idet kampuret nærmet seg 45 minutter fikk Krogstad satt inn en heading fra 16 meter etter en lang pasning fra Lucca, men ballen gikk like utenfor mål.

Andreomgange startet på verst tenkelig måte for Stabæk da HamKam økte ledelsen til 2-0.

Stabæk-redusering

Heldigvis skulle vi svare umiddelbart. Fra avspark endte en pasning inne i feltet som nådde hårmanken til Krogstad, og headingen ble god nok til å sette Bakenga fri til å avslutte. Sistnevnte knallet til og fikk satt inn reduseringsmål for Stabæk.

Etter 53 minutter fikk Stabæk slått et hardt innlegg fra høyre signert Ottesen. Pasningen traff foten til Opsahl, og returen gikk opp i armen hans, nok til å hindre Høgh fra å sette inn ballen. Til tross for protester om hands fra hele Stabæk-laget ebbet det ut i ingenting.

Det kunne fort blitt 3-1 til vertene etter 58 minutter da de fikk slått inn foran mål fra høyre. Kun Pedersen og Petterson var på riktig side til å forsvare målet, og på bakre stolpe var det en helt ledig Kamma-spiller, men heldigvis var ikke innlegget presist.

Krogstad fyrte av fra venstre et skudd som gikk like utenfor mål etter å ha blitt spilt fram av Høgh på venstresiden, men dessverre til side for mål. Krogstad fikk en ny, stor mulighet da han fyrte av fra 16-meteren etter pasning fra Høgh, men skuddet gikk rett på keeper.

Like før Krogstad-sjansen skulle det bli en ny situasjon hvor Stabæk-spillerne ropte på straffe. Curtis Edwards ble lagt i bakken innenfor 16-meteren, men til tross for protestene ble det ikke en situasjon dommerteamet reagerte på.

Utligningsmål!

Så skulle vi utligne til 2-2 etter 77 minutter! Krogstad førte ballen oppover på midten, og slo ut til Walstad på venstre. Sistnevnte slo inn til Høgh og dansken fyrte av fra spiss vinkel rett på keeper, mens returen fanget Bakenga og fikk pirket inn utligningsmålet for de blaa.

På overtid slo Ottesen en nydelig pasning fra høyre til en helt ledig Hammy på 10 meter foran mål, men sistnevnte fikk ikke full kontroll på headingen og ballen gikk til en offsideplassert Walstad.

Røk på overtid

Og da alle trodde det skulle bli poengdeling på Briskeby avgjorde HamKam kampen i siste tilleggsminutt, slik at vi måtte reise hjem tomhendt fra Hamar. Gammelby fikk upresset skyte fra 20 meter, og ballen hadde nok skru til å sette ut vår sisteskanse Pettersson slik at HamKam kunne stikke av med seieren.