Sommerhilsen fra daglig leder

Det nærmer seg juli og en velfortjent sommerferie for de fleste i Stabæk Fotball.

Annonse:

For min egen del har det vært tre intense måneder med en bratt læringskurve.

Omfanget av klubben vår er overveldende. Over 800 spillere i bredden. Om lag 200 spillere i akademiene. Toppfotball for begge kjønn. Norges beste gatelag. Stabæk-sjansen. Stabæk Support! Over 80 trofaste partnere. Bærums største korps av frivillige. Eksperter på fotball, marked, media, arrangement og økonomi. Totalt rundt 140 ansatte, pluss alle de som har jobbet i og med klubben og som fortsatt har et brennende engasjement for det som skjer.

Alt dette utgjør familien Stabæk Fotball, som vi er så stolte av.

Om jeg skal trekke fram noen høydepunkter fra våren er det umulig å komme unna 16.mai. Nesten 5000 mennesker skapte en fantastisk ramme og en kveld vi kommer til å huske lenge. Stort var det også å sette publikumsrekord for kvinnelaget for et par uker siden.

Utfordringen blir å gjenskape disse dagene oftere – potensialet vet vi at er der.

I skrivende stund sitter Gatelaget på flyet hjem fram Nasjonal Turnering i Bodø. Etter å ha slått Ranheim 3-0 i finalen henter de hjem pokalen på overbevisende vis. Gatelaget har for øvrig vunnet alle sine obligatoriske kamper i år.

I toppfotballen hevder vi oss godt både i Toppserien og OBOS-ligaen. Kvinnelaget har spilt jevnt mot alle topplagene og vant sågar borte mot Brann i Bergen. Toppscorer i ligaen er vår egen Iris Omarsdottir. Fortsatt er det seks poeng å kjempe om før Toppserien tar ferie.

Jeg tror få vil argumentere mot at Stabæk er det mest underholdende laget i OBOS-ligaen. Her henger vi fortsatt godt med i kampen om opprykk. Vi har scoret 32 mål på 13 kamper. Åtte av våre mål er signert 16-årige Oskar Spiten-Nysæter. Spiten-Nysæter som for øvrig ble månedens unge spiller i mai måned etter at lagkamerat Sebastian Olderheim ble det i april. Hvis noen trenger ytterligere bekreftelse på at akademiene våre utvikler toppspillere kan jeg legge til at vi er laget i norsk toppfotball som har desidert mest spilletid på unge spillere.

Selv om mange tar ferie nå er det fortsatt mange som skal i aktivitet i sommer. Både i bredden og med akademilagene skal det konkurreres både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker alle lykke til og håper på mange flotte fotballopplevelser.

Jeg sa før jeg begynte at jeg hadde fått drømmejobben. Det kunne jeg vel egentlig ikke vite før jeg begynte. Men nå kan jeg definitivt slå fast at jeg hadde rett. 

God sommer til alle blaa. I høst skal det kjempes om blant annet opprykk og dobbel cupfinale - vi gleder oss enormt!

Alltid. Uansett

Stian Sunde

Annonse fra Obos-ligaen: