Stabæk Fotball styrker jenteakademiet

Det er en glede å kunne meddele at vi trapper opp satsingen på jenteakademiet.

Annonse:

Fotballen er stadig i utvikling, kanskje spesielt på kvinnesiden. Norske klubber hevder seg i Champions League og tilskuertallene øker. Stabæk har vært en premissledende klubb på kvinnesiden lenge og vi gjør nå en ytterligere satsing på jenter og deres fotballutvikling.

Fra og med 2025-sesongen vil vi opprette to nye lag i jenteakademiet – et U13-lag og et U15-lag.

Dette er et viktig skritt i klubbens arbeid med å styrke tilbudet til unge jenter med ambisjoner, motivasjon og fotballferdigheter som ønsker å satse på fotball i et profesjonelt miljø, og bygger videre på Stabæks mål om å være en ledende klubb innen utvikling av kvinnelige fotballspillere i Norge. Ved å etablere lagene for både 13- og 15-åringer, legger vi til rette for en bredere spillerutvikling der jenter i ulike aldersgrupper får mulighet til å trene på et høyt nivå med dyktige trenere og gode fasiliteter.

– På høy tid

Utviklingsleder for jenteakademiet, Christian Haulan, er svært positiv:

– Stabæk Fotball har over mange år vært ledende i satsingen på fotball for kvinner. I de senere årene har vi bygd strukturer og organisasjon som gjør oss svært kompetitive i Norge og Norden når det gjelder utviklingsmuligheter for unge, talentfulle jenter. Nå var det på høy tid å videreutvikle organisasjonen vår og det har i lang tid vært et gapende hull i segmentet for jenter i alderen 12 til 15 år i Norge. Svært få eller ingen har tatt tak i denne aldersgruppen på fast basis, noe som er underlig da dette er blant de mest formative årene i et menneskeutviklingsperspektiv. Nå gjør vi noe med dette for å forbedre mulighetene for jenter som drømmer og vil!

Han fortsetter:

– Denne satsingen vil medføre ansettelse av trenere som er gode til å jobbe med mennesker i dette alderssegmentet – dette vil vise seg i pedagogisk arbeid med å hjelpe hvert individ til å utvikle sine fotballferdigheter og som mennesker med et blaatt hjerte. Gruppene vil trene på gode fasiliteter på fast basis gjennom hele sesongen, delta i seriespill, turneringer og treningssamlinger som skal være kompetitive og utviklende.  Samt vil vi tilegne oss kompetanse på jenter og biologi, som skal sørge for at vi trener og utvikler oss i takt med den naturlige utviklingen. Det som er ekstra moro og interessant nå er at vi har et livsløp i Stabæk Fotball fra man er 5 år og til man spiller i Toppserien, om man legger ned innsatsen og har litt flyt.

Skal løfte frem nye profiler

Vi har gjennom årene bevist at broen mellom akademi og vårt A-lag er sterk. Justine Kielland er et godt eksempel på hvordan man kan gå gradene i vårt akademi, spille for A-laget, og deretter oppnå drømmen om å spille på høyeste europeiske nivå. Med denne satsingen ønsker Stabæk å bidra til et enda sterkere fotballmiljø for jenter lokalt, regionalt og nasjonalt, og bli det naturlige valget for talentfulle unge spillere. Det skal på sikt løfte fram nye profiler til klubbens A-lag og videre til europeisk toppfotball.

Treningene vil være tilpasset den enkelte spillers ferdigheter og nivå, med mål om å gi dem de beste forutsetningene for å utvikle seg videre. Både som toppspiller og som menneske. Vi vet nemlig at våre spillere vil lære å håndtere oppturer, nedturer, samarbeid, ansvar, respekt for med- og motspillere, og punktlighet. Vi er standhaftige i troen om at tilhørighet i en prestasjonsgruppe gir unge mennesker et grunnlag for å lykkes videre i livet, uavhengig om de blir profesjonelle fotballspillere eller ikke.

Vi er alltid åpne for å ta imot henvendelser fra spillere som har en ambisjon og drøm til å bli best mulig i fotball. I utgangspunktet er vi organisert som følger:

U21 (2005 – 2010)

U15 (2010 – 2011)

U13 (2012 – 2013)

Utviklingsgrupper (2014 – 2018)

Er man interessert i mer informasjon om Stabæk Fotball Akademi Jenter eller et prøvespill så tar man kontakt med utviklingsansvarlig, Christian Haulan.

E-post: [email protected]

Skriv noen korte linjer om tidligere fotballerfaring og ambisjoner/mål.

Vi gleder oss til å ta imot nye talenter på Nadderud, videreutvikle jentefotballen i Stabæk og utvikle de neste stjernene!

Annonse fra Obos-ligaen: