Tap borte mot Verdal for Stabæk 2

Det ble tøft borte mot Verdal da vi måtte spille med ti mann i over 80 minutter.

Knox

William Wendt og resten av Stabæks andrelag var virkelig på offensiven fra start borte mot Verdal.

Kun et par minutter ut i kampen viste de blaa et svært så direkte spill satt igang fra Gunnerød og ballen endte hos Wendt inne i 16-meteren til vertene. Han prøvde seg fra spiss vinkel, men keeper fikk blokkert.

Stabæk-ledelse

På det andre forsøket skulle ballen gå i mål for Wendt. Andrelaget vartet opp med nydelig samspill ute på vår venstreside, hvor Ferrington flikket tilbake til William Wendt som kom i full fart og fyrte av fra 14 meter. Et lavt skudd som gikk til høyre i mål. Vi hadde tatt ledelsen etter fire minutter.

Og det var ikke mange centimeterne unna dobbelt ledelse for de blaa da Edgar Arvid Opsahl hadde en avslutning som gikk rett over tverrliggeren til Verdal.

Verdal-utligning

Verdal svarte raskt. En lang ball opp mot vår høyreside nådde Verdals nummer 11, Simon Hansen. Han dro av Edvard Varvin-Kvamme og satte ballen i mål bak Gunnerød. Åtte minutter spilt og vi var like langt.

Rødt kort

Et farlig blaatt tilbakespill ga plutselig fri bane for en Verdal-spiller. Abu Bawa prøvde å stoppe spissen, men dommeren mente det ble litt for mye i forsøket og trakk opp det røde kortet. Holding og påfølgende takling ble skjebnesvangert. Dermed måtte vi fullføre kampen med ti mann etter bare 11 minutter av kampen.

Vi la oss ikke bakpå av den grunn, og fulgte opp med to raske avslutninger mot Verdal-målvakt Kristian Melting. William Wendt skar innover og fyrte av fra 20 meter, et skudd som havnet i klypene på sisteskansen til vertene.

Verdal la mye i langpasningene, og ofte i retning av Simon Hansen som ofte lå på vår høyreside. Etter 22 minutter skar han innover, før han tredde inn sentralt til en helt ledig Embrik Pettersen, men Gunnerød hadde ingen problemer med å fange skuddet fra Verdal-spilleren.

Stabæk-mål

Det lå likevel et blaatt mål i luften, og det skulle det også bli, til tross for å være redusert til 10 mann. Laget viste samspill da de tredde igjennom på midten mot et etablert forsvar. En feilvendt Marcus Kjos klarte å holde unna en Verdal-stopper og sendte ballen ut på høyresiden til Opsahl. Sistnevnte sendte inn en crosser og mellom motsatt stopper og back kom Ferrington løpende og headet inn pasningen i mål. Nydelig pasning og heading, etter et godt forarbeid av de blaa.

Opsalh stod med målgivende før pause, men kunne fort også stått som målscorer. Like før pause hadde han en suser som gikk til høyre for Verdal-målet.

Sett bort fra målet i mot og rødt kort, vi dominerte stort i kampen og ledet fortjent 2-1 til pause.

2-2

Andreomgangen skulle Verdal utligne etter få minutter. Etter en overgang fra Stabæk satte Verdal raskt i gang ut til back og rett opp til kant. De fikk spilt inn foran Gunnerød som ikke hadde sjans til å ta innlegget, og på bakre stolpe var Magnus Vollan og satte inn utligningsmålet for vertene.

Da Stabæk kom i full fart mot et ubalansert Verdal var spillerne våres rimelige frustrerte på utfallet av to situasjoner på overgangen. Først for holdingen da vi kom forbi nest siste leddet til Verdal, og for da målvakten som la Ferrington i bakken på kanten av 16-meteren. Bawa ble utvist i første omgang for en holding, og påfølgende takling, mens i dette momentet ble det gult til målvakt – og Michael Bradley.

Det ble et frispark etter langt stopp i spillet. William Wendt gikk for et lavt skudd som Verdal-keeper måtte gi retur på, men ingen blaa var nære nok til å sette inn den løse ballen.

Gunnerød viste seg fram fra sin beste side da Verdal kom på et nytt angrep. Måscorer Hansen la skuddfoten til rette og fyrte av fra innenfor 16-meteren vår, men Gunnerød hadde refleksene på plass og fikk slått ballen til corner.

Markus Wangberg var svært nære å sette inn et mål for de blaa da vi nærmet oss 85 minutter. Han fikk seg fri fra Verdal-forsvareren, men alene med keeper fikk ballen en lei sprett da han skulle plassere den i mål. Det endte dessverre med femmeter.

Verdal-ledelse

I stedet skulle det bli mål i motsatt ende. Fra vår høyreside sendte målscorer Simon Hansen et presist innlegg mot femmeteren vår, og der ventet Magnus Vollan som headet inn Verdals tredje mål i kampen.

Det ble dermed et tap mot Verdal, til tross for heroisk innsats av Stabæk 2 med ti mann i over 80 minutter.