Tredje seier på rad!

Vi kjempet inn tre viktige poeng etter å ha slått Kongsvinger 3-1. Spiten-Nysæter scoret to mål, mens Vinge fikk sette inn vår tredje scoring i borteseieren.

Slik gikk kampen:

Vi åpnet tidlig med en mulighet til å ta ledelsen i bortekampen. Ekorness curlet inn en nydelig pasning som traff Diabaté alene foran vertenes mål, men sistnevnte klarte ikke å styre ballen på mål med headingen. Helt utrolig at vi ikke tok ledelsen der.

Vi hadde et godt grep på kampen fra start, og det bidro til gode overganger og muligheter. Vinge fulgte opp syv minutter inn i kampen med et skrudd skudd fra ca 18 meter som gikk rett i fanget til Kongsvinger-målvakt Anders Klemensson.

Det var ikke bare på banen vi hadde godt grep fra start. Stabæk Support stilte mannsterke og bidro til en hjemmekamp-følelse fra tribunen.

Da uret nærmet seg 14 minutter kom Kongsvinger på en overgang som endte med et skuddforsøk fra Nilsson fra 18 meter, men skuddet gikk heldigvis til side for Stabæk-målet.

Vi fortsatte å produsere til tross for forsøket til Kongsvinger. Hjemmelaget slet veldig med våre fotrappe unge spillere, og flere ganger måtte de ty til ulovlig midler, spesielt mot Wendt. Sistnevnte ble felt godt inne på banehalvdelen til vertene etter 16 minutter. Frisparket slo han rett på hodet til Walstad, men headingsforsøket sendte ballen over tverrliggeren til Klemensson.

Kongsvinger tok litt grep på kampen fra rundt 19 minutter ut i kampen. Det ga også en god mulighet til hjemmelaget da vi hadde passert 20 min av kampen. Nilsson spilte fram Dybevik på vår høyreside. Sistnevnte førte ned mot dødlinjen og slo et hardt innlegg langs bakken. Vi traff ikke på klareringsforsøkene, men heldigvis var det heller ingen Kongsvinger-spillere som nådde fram.

Spiten svarte med et hardt skudd få minutter senere. Han vendte innover, la til rette for høyrefoten og curlet mot lengste kryss, men manglet en halvmeter for å treffe målet.

Vi leverte et mønsterangrep etter halvtimen spilt. Ballen ble spilt fram til Spiten, som forlenget den til Vinge på venstresiden. Sistnevnte fant en helt ledig Diabaté på høyresiden. Spissen klemte til med et hardt skudd, men dessverre fikk Klemensson en hånd på ballen.

Nicolai Næss gikk for et taktisk lavt frispark etter 40 minutter da han la ballen til rette etter felling på Wendt. Muren hoppet, og ballen fikk en sprett da den gikk via en fot, men Klemensson leverte fra øverste hylle da han fikk fanget ballen ved nærmeste stolpe.

Det ble ampert da Kongsvinger-spiller Nilsson kjørte ballen i ansiktet ute på sidelinjen på Diabaté. Spissen vår svarte med å dytte tilbake, hvor hjemmespilleren gikk teatralsk i bakken etter en litt avslørende reprise på tv-sendingen. Diabaté fikk et fortjent gult kort, men der var nok hjemmelaget heldig som slapp unna det gule kortet.

Stabæk-ledelse

To minutter på overtid av førsteomgangen satt angrepet 100 % for oss! Diabaté la til Wendt på midtbanen. Sistnevnte spilte i rommet til super-Spiten som stormet framover med ballen, før han plasserte ballen til høyre for Kongsvinger-målvakten.

Kongsvinger forsøkte seg med en heading på en corner like etter, men ballen gikk til side for målet vårt. Og like etter ropte Kongsvinger på straffe da Ravn-Haren kom stormene framover på en bakromspasning, men Ekorness leverte en fantastisk ren og perfekt sklitakling innenfor 16-meteren, og alt hjemmelaget fikk ut av det var en corner til tross for store protester.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Stabæk.

Det ble en åpen kamp med flere gode muligheter til begge lag fra starten av andreomgangen. Kongvsinger var nærmest mål først. En Kongsvinger-spiller satte inn et skudd som gikk via en Stabæk-spiller og i stolpen til corner. Vi svarte raskt: Da uret viste 50 minutter trillet Diabaté ball i hatt med Kongsvinger-forsvaret, men skuddforsøket ble blokkert.

Kongsvinger fyrte av et skudd fra 18 meter som vi fikk blokkert. Skuddet strøk oversiden av tverrliggeren og endte med corner.

Spiten-dobbel etter Roberts-kontring

Roberts leverte fotball fra øverste hylle da han førte og førte med ballen gjennom alt som var av Kongsvinger-spillere. Og til slutt tredde han diagonalt ut til venstre hvor Spiten kom i full fart, og sistnevnte bredsidet ballen mellom bena på Klemensson og i mål. 55 minutter spilt, og vi ledet 2-0!

Kongsvinger-redusering

Evigunge Güven spilte ballen diagonalt inn mot feltet da han fikk ballen nede på dødlinjen vår. Og på bakre stolpe fikk Jesper Grundt plassere ballen i mål bak Rossbach til tross for heroisk taklingsforsøk som blokkering fra Ekorness. Målet kom i det 63. kampminutt.

Det var ikke langt unna at Güven fikk et mål servert da en klarering fra Walstad gikk i beinet til spissen, men ballen trillet heldigvis på utsiden av motsatt stolpe.

Vi byttet ut Spiten og Veum etter 69 minutter og satte inn Kasper Pedersen og Skjelvik, og la om til fem bak når vi ikke hadde ball.

Kongsvinger hadde det meste av initiativet utover i andreomgangen. Og det ble en stor sjanse til hjemmelaget etter 83 minutter da Ravn-Haren fikk legge til rette utenfor 16-meteren og fyrte av et hardt skudd med venstrefoten, men Rossbach fikk klarert ballen, og reddet et påfølgende skudd fra spiss vinkel.

Vinge-mål etter Christensen-kontring

Men våre sentrale midtbanespillere ville at denne seieren skulle sitte. For Christensen skulle ikke være dårligere enn Roberts, og kjørte en kontring fra egen banehalvdel, og fra 18 meter spilte han ballen ut til Vinge på venstresiden. Sistnevnte fyrte av et lavt skudd som gikk mellom målvakten og nærmeste stolpe. Nydelig angrep, og deilig scoring etter en litt lengre periode med Kongsvinger-fotball. 3-1 kom etter 88 minutter.

Flere mål ble det ikke, og det ble en viktig 3-1-seier mot Kongsvinger som gjør at vi klatrer på tabellen! Vi ligger på nå 5. plass etter å ha passert Kongsvinger, Raufoss og Egersund.